Autor:

Rajská polévka jednoduše, chutně

Snadné
Ingredience
Sekaná rajčata 2 plechovka
Cibule
větší
2 ks
Česnek
větší
6 stroužek
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Balzamikový ocet 1 dl
Bílé víno 2 dl
Bobkový list 3 ks
Oregáno 1 špetka
Masox
nemusí být
1 kostka
Hnědý cukr 1 lžíce
Na dozdobení
Bazalka
čerstvý
 
Strouhaný parmazán  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky (asi 1 litr nebo víc), bílé víno, balsamikový ocet, masox, hrst hnědého cukru, sůl, pepř, bobkové listy, trochu sušeného oregána nebo tymiánu, kdo co má rád. Krátce povaříme a je to.

Servírujeme posypané parmezánem a s čerstvými lístky bazalky. Jinak můžeme také použít jako omáčku při pečení lasagní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Rajská polévka jednoduše, chutně

Komentáře

  1. gejitkaM   20.01.2011 | 9:46 | reagovat | závadný

    Výborný recept a když jsem si od každého kdo psal komentář vzala něco,tak jsem udělala skvělou polévku...Brr kečup do polévky, no proč rovnou neudělat polívku ze sáčku :-)

  2. Simča Sládková   06.07.2007 | 22:36 | reagovat | závadný

    Dělám rajskou podobně, na ochucení ale dávám ještš 3 kuličky nového koření a 3 hřebíčky a 2 cm kousek celé (nebo větší špetku mleté) skořice. To koření tam dávám hned na počátek do toho oleje a po uvaření rajské ho vyndám.

  3. Anonym   06.07.2007 | 17:22 | reagovat | závadný

    Díky za radu, ale já nevařím proto, abych jídlo vyhazovala O:))

  4. Daniella O.   02.07.2007 | 18:53 | reagovat | závadný

    Rajskou polevku delam velmi podobne. Davam jenom vice cesneku a na zaver mixuji. Je opravdu moc dobra a s ohratym kecupem nastesti nema nic spolecneho. Balsamic vinegar mam moc rada i jako zalivku do salatu. A pro Anonyma: pred tim ,nez zacnete kritizovat, zkuste si nejdrive uvarit a ochutnat. Z vaseho prispevku je zrejme, ze vubec nevite, o cem je rec. Balsamic vinegar je sladkokysely a ne moc ostry, tudiz i mnozstvi uvedene v receptu odpovida.

  5. Hana vac.   01.07.2007 | 1:47 | reagovat | závadný

    vubec se toho octu nebojte,neni tam vubec citit,ja davam i vic

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web