Rajská omáčka s masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso přední
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      ks pepř mletý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 200
      g rajský protlak
    • 200
      ml kečup - jemný
    • sůl
    • cukr
    • perníkové koření
    • smetana lze přidat
    • citronová šťáva lze přidat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme dokud není maso měkké. Podle potřeby dolíváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru.
2
V kastrolu si rozpustíme máslo a usmažíme na něm cibuli nakrájenou na jemné kostičky dorůžova. Zalijeme vývarem z masa a vaříme dokud není cibule měkká. Přidáme rajský protlak, kečup a perníkové koření. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu.
3
Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí, případně i citronovou šťávou.
4
Maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • El.Magios
    El.Magios |

    25. 4. 2012 20:39

    Dnes jsem Vaši rajskou vařila a musím říct, že je výýýýborná...manžel i moje malá dceruška si na ní nesmírně pochutnali :-)

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    14. 10. 2009 07:13

    Jako rychlovka to jde, ale správná rajská je ze zeleniny a nemusí se zahušťovat moukou :)Jinak my omáčky děláme většinou, když vaříme hovězí polévku... kosti a hrudí dáme do studené vody kvůli vývaru a žebro bez kosti vložíme do vroucí vody, aby zůstalo měkké. Toto maso pak použijeme do omáčky a také část polévky...