Rajská omáčka od Verunky

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Mrkev 3 ks
Petržel 1 ks
Celer
Bude nám bohatě stačit půlka středně velkého celeru
1 ks
Cibule 1 ks
Bobkový list 1 ks
Nové koření 2 ks
Pepř celý 4 ks
Sůl
přibližně dochutit si to musí každý podle gusta
1 lžička
Olej
na orestování kořenové zeleniny nám bude stačit trošku oleje
1 balení
Rajský protlak
stačí malé balení
1 balení
Cukr
opět podle svého gusta
1 lžíce
Jíška
používám už hotovou
1 balení
Mleté maso - míchané 1 balení
Strouhanka
záleží na množství masa
2 lžíce
Vejce 1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Kečup - jemný
Pouze na dochucení a barvu, ale není nutný
1 balení
Masox 1 ks

Postup přípravy:

Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice. Kořenovou zeleninu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme na jemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíly přidáme divoké koření, rajský protlak, bujon a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou do měkka. Až bude zeleninka měkká z ledničky si vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží je to jen na vás ale čím menší tím rychleji jsou hotové. Jestli si nejste jistí jestli už jsou vytáhněte si jednu kuličku na prkénku rozkrojte a uvidíte jestli je a nebo není. Po uvaření kuliček si je vytáhněte do nějaké misky, můžete už rovnou do nějaké ve které to budete podávat. Jestli je vás u stolu více dávám maso do mísy proto aby si každy host vzal kolik bude chtít masa sám.

Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme do hladka. Na dochucení používám sůl, cukr, kečup na barvu. Nedávám do pokrmu skořici jelikož mi z ní pálí žáha ale jak říkám je to jen na vašich chuťových buňkách co si do omáčky dáte.Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat. Tento pokrm můžete podávat s ouskovým knedlíkem s rýží nebo s těstovinou.

Dobrou chuť vám přeje Verunka

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Rajská omáčka od Verunky

Komentáře

  1. katerina1977(a)post.cz   13.12.2014 | 15:18 | reagovat | závadný

    Paráda, lepší jsem nikdy nejedla, dělala jsem bez toho masa.
    Jinou už vařit nebudu. Dík

  2. Alavaka   27.09.2014 | 8:01 | reagovat | závadný

    Největší dobrota, vařila jsem již několikrát :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web