Rajská omáčka od Verunky

Hodnocení:

Moje:

120 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer Bude nám bohatě stačit půlka středně velkého celeru
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl přibližně dochutit si to musí každý podle gusta
    • 1
      balení olej na orestování kořenové zeleniny nám bude stačit trošku oleje
    • 1
      balení rajský protlak stačí malé balení
    • 1
      lžíce cukr opět podle svého gusta
    • 1
      balení jíška používám už hotovou
    • 1
      balení mleté maso - míchané
    • 2
      lžíce strouhanka záleží na množství masa
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      balení kečup - jemný Pouze na dochucení a barvu, ale není nutný
    • 1
      ks masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
2
Kořenovou zeleninu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme na jemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíly přidáme divoké koření, rajský protlak, bujon a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou do měkka.
3
Až bude zeleninka měkká z ledničky si vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží je to jen na vás ale čím menší tím rychleji jsou hotové. Jestli si nejste jistí jestli už jsou vytáhněte si jednu kuličku na prkénku rozkrojte a uvidíte jestli je a nebo není. Po uvaření kuliček si je vytáhněte do nějaké misky, můžete už rovnou do nějaké ve které to budete podávat. Jestli je vás u stolu více dávám maso do mísy proto aby si každy host vzal kolik bude chtít masa sám.
4
Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme do hladka. Na dochucení používám sůl, cukr, kečup na barvu. Nedávám do pokrmu skořici jelikož mi z ní pálí žáha ale jak říkám je to jen na vašich chuťových buňkách co si do omáčky dáte.Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat.
5
Tento pokrm můžete podávat s ouskovým knedlíkem s rýží nebo s těstovinou.
6
Dobrou chuť vám přeje Verunka
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • katerina1977(a)post.cz
    katerina1977(a)post.cz |

    13. 12. 2014 15:18

    Paráda, lepší jsem nikdy nejedla, dělala jsem bez toho masa. Jinou už vařit nebudu. Dík

  • Alavaka
    Alavaka |

    27. 9. 2014 08:01

    Největší dobrota, vařila jsem již několikrát :-)