Rajská česnekačka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: kittie007

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g anglická slanina
    • 7
      stroužek česnek dle chuti
    • 250
      g rajčata oloupaná konzerva
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Anglickou slaninu opražíme do křupava, přidáme česnek nasekaný najemno a narychlo osmahneme. Pak přidáme rajčata a zeleninový vývar (stačí jen vegetu zalít horkou vodou). Opepříme, ale osolíme jen dle chuti - netřeba již více. Povaříme asi 10-15 minut. Nakonec na talíři přidáme zakysanou smetanou a zasypeme strouhaným eidamem.
2
TIP: jako příloha mi velmi chutná nasucho opečený toastový chléb - jemně namazaný máslem.

Komentáře k receptu

  • single
    single |

    11. 6. 2007 15:12

    polévka je výbornoučká,jemná a mňamková.potřebovala jsem spotřebovat smetanu,tak jsem ji zaměnila za zakysanou a nakonec ještě vše rozmixovala do krému a je to lahudečka.a anglické jsem dala taky jen 100g a bohatě stačila.davám za jedna

  • Gabriela Fantová
    Gabriela Fantová |

    11. 6. 2007 02:22

    Jsem ráda,že polívčička chutnala:-) P.S. Toho množství slaniny je asi fakt trochu více,tak dejte jen 100g a bude to o.k. :-))

  • Lusinda
    Lusinda |

    10. 6. 2007 21:59

    Nejsem autor.ale já jsem dala jen čtyři tenké plátky npro chuť a vůni.

  • Leňule
    Leňule |

    8. 6. 2007 09:42

    Není těch 200g anglické trochu moc???

  • Lusinda
    Lusinda |

    7. 6. 2007 10:14

    Rodina je polévková a tak vítám každý tip na novou verzi,tahle je moc dobrá-už je na sporáku.Jednička jako bič.