Rajská

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce tuk
    • 100
      g kořenová zelenina mrkev, celer, petržel
    • 1
      ks cibule malá
    • 500
      g rajčata nebo 80 g rajčatového protlaku
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks citron
    • 5
      dl vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova osmažen, přisypeme hladkou mouku, osmahneme a vmícháme rajčatový protlak nebo opraná rozkrájená rajčzta. Do základu přelijeme vývar, rozšleháme a přivedeme do varu. Omáčku okořeníme několika kuličkami pepře a nového koření, bobkovým listem a kouskem tence odkrojené citronové kůry.
2
Vaříme zvolna asi 30 minut, potom omáčku ještě dochutíme cukrem, octem, solí a citronovou šťávou, krátce povaříme a přecedíme přes jemné sítko.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • abcd
    abcd |

    19. 4. 2011 16:17

    ...tož dobré to bylo :-)