Rajčatový keftés - Řecko, Santorini

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: milfis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata keříčková
    • 500
      g mouka
    • 1
      svazek máta čerstvá
    • 4
      ks červená cibule
    • 2
      g sůl dle potřeby
    • 2
      g pepř mletý dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme rajčata na středně velké kousky, rozkrájíme nebo natrháme mátu, pak nakrájíme cibuli a vše zamícháme s moukou.
2
Uděláme jakousi kašičku, ze které pak tvoříme placky a na rozpáleném oleji opékáme.

Komentáře k receptu

  • Marťas
    Marťas |

    11. 3. 2015 20:59

    Taky jsem tenhle pokrm viděl 2x u Freda a dnes jsem zkoušel podle postupu výše. A jak říká David je potřeba mít hodně zralá rajčata, proto jsem ty moje je pomačkal šťouchadlem na brambory aby postili šťávu, přidal česnek a mátu nahradil oreganem :D těstíčko bylo akorát všechno podle oka a placičky luxus ;)

  • david
    david |

    7. 3. 2015 13:40

    Kdyz jsem videl Freda jak si keftes chysta na poli, okamzite jsem mel na nej chut.Bohuzel pravdepodobne nekoupime u nas kvalitna stavnata rajcata a tak se smes nelepi dle potreby. Skusil jsem pridat vejce a jidlo me to pozitkarske. Palec nahoru. PS: Snad v lete budou lepsi rajcata. I ty ze zahradky.