Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Ingredience
Rajčata 3 kg
Cukr
1kg+1 hrnek
 
Vanilkový cukr 3 balíček
Želírovací prostředek 3 balíček
Kyselina citronová 2 lžička
Hnědý rum 1/2 hrnek

Postup přípravy:

Začneme tím, že si rajčata rozkrájíme na malé kousky. Tyto kousky pak vaříme, dokud nerozvaříme na kaši. Směs pak přepasírujeme a dále mírně vaříme, Láďa Hruška doporučil ještě alespoň hodinu a půl.

Po první hodine ale přisypeme do směsi vanilkový i krystalový cukr. A cca posledních deset minut vaření, přidáme želírovací přípravek. Když vypneme plotnu, dolijeme ještě kyselinu citrónovou a samozřejmě rum, který tomu celému dodá neobyčejnou chuť i vůni.

Ještě horké nalijeme do sklenic, a zaváříme způsobem, jakým jsme zvyklí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Komentáře

  1. lála   18.08.2015 | 19:15 | reagovat |

    dělala jsem a je výborný!!!!!!!!!!! Můžu doporučit!!!!!!!!! :-) :-) :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web