Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Ingredience
Rajčata 3 kg
Cukr
1kg+1 hrnek
 
Vanilkový cukr 3 balíček
Želírovací prostředek 3 balíček
Kyselina citronová 2 lžička
Hnědý rum 1/2 hrnek

Postup přípravy:

Začneme tím, že si rajčata rozkrájíme na malé kousky. Tyto kousky pak vaříme, dokud nerozvaříme na kaši. Směs pak přepasírujeme a dále mírně vaříme, Láďa Hruška doporučil ještě alespoň hodinu a půl.

Po první hodine ale přisypeme do směsi vanilkový i krystalový cukr. A cca posledních deset minut vaření, přidáme želírovací přípravek. Když vypneme plotnu, dolijeme ještě kyselinu citrónovou a samozřejmě rum, který tomu celému dodá neobyčejnou chuť i vůni.

Ještě horké nalijeme do sklenic, a zaváříme způsobem, jakým jsme zvyklí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

Komentáře

  1. lála   18.08.2015 | 19:15 | reagovat |

    dělala jsem a je výborný!!!!!!!!!!! Můžu doporučit!!!!!!!!! :-) :-) :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web