Rajčatový džem dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg rajčata
    • cukr 1kg+1 hrnek
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      balíček želírovací prostředek
    • 2
      lžička kyselina citronová
    • 0,5
      hrnek hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Začneme tím, že si rajčata rozkrájíme na malé kousky. Tyto kousky pak vaříme, dokud nerozvaříme na kaši. Směs pak přepasírujeme a dále mírně vaříme, Láďa Hruška doporučil ještě alespoň hodinu a půl.
2
Po první hodine ale přisypeme do směsi vanilkový i krystalový cukr. A cca posledních deset minut vaření, přidáme želírovací přípravek. Když vypneme plotnu, dolijeme ještě kyselinu citrónovou a samozřejmě rum, který tomu celému dodá neobyčejnou chuť i vůni.
3
Ještě horké nalijeme do sklenic, a zaváříme způsobem, jakým jsme zvyklí.

Komentáře k receptu

  • lála
    lála |

    18. 8. 2015 19:15

    dělala jsem a je výborný!!!!!!!!!!! Můžu doporučit!!!!!!!!! :-) :-) :-)