Autor:

Rajčatovo-okurkový salát na francouzský způsob

Snadné
Ingredience
Okurka salátová 1 ks
Červená cibule 1 ks
Rajčata 3 ks
Kapary 1 lžíce
Vinný ocet 1 lžíce
Sůl 1 lžička
Cukr 1 lžička
Dijonská hořčice 1 lžíce
Olivový olej 3 lžíce
Bylinky
estragon, kerblík a petrželka
2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Oloupeme okurku, rozkrojíme ji podélně na polovinu a lžičkou vyškrábeme semínka. Škrabkou nakrájíme okurku na dlouhé tenké pásky. Pásky vložíme do misky spolu se lžící octa, lžičkou soli a cukru. Necháme v ledničce odležet. Mezitím si připravíme ostatní složky salátu. Cibuli nakrájíme velmi najemno, rajčata na kostičky. Přidáme lžíci kapar, lžíci dijonské hořčice, lžičku soli, 3 lžíce olivového oleje, lžíci octa a po 2 lžících od každé z hrubě nasekaných bylinek. Vymačkáme přebytečnou vodu z okurek a přidáme k ostatním ingrediencím. Dobře promícháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Rajčatovo-okurkový salát na francouzský způsob

Komentáře

  1. verča   21.06.2008 | 11:38 | reagovat | závadný

    Musím pochválit tento vynikající recept!! Jsem začátečník, ale naše rodinka si potrpí na saláty, tak jsem chtěla udělat okurkový "trochu jinak" je naprosto fantastický!!! Dávám 1* :o)

  2. Martina   19.10.2007 | 21:27 | reagovat | závadný

    Áno môžem, len potvrdiť, šalát je vynikajúci, v súčastnosti žijeme v Pariži, takže prísady ako dijonská horčica boli originál a šalát je vynikajúci.Ďakujem

  3. katrk   19.10.2007 | 19:09 | reagovat | závadný

    Opravdová delikatesa, hlavne ta hořtice tomu dodá šmak. Okurky jsem sice nevydlabala, to mi přišlo na naší rodinu moc přepychové, ale výsledek byl nadočekávání!!! díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web