Autor:

Rajčatová žemlovka

Střední
Ingredience
Veka 1 ks
Rajčata 8 ks
Paprika 2 ks
Cibule 2 ks
Česnek 3 stroužek
Vejce 4 ks
Klobása
Nebo špekáčky
250 g
Kečup - jemný  
Mléko  
Sůl  
Sýr 1 lžíce
Bazalka  
Rajčatová žemlovka

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená rajčata, kolečka cibule, proužky papriky, plátky vajec, kolečka klobásy, pokapeme kečupem a vrstvení ještě jednou zopakujeme. Na vrchu budou plátky rohlíků.

V 1 dl mléka rozmícháme strouhaný sýr (sýr nemusí být), prolisovaný česnek, trošku soli a jemně sekanou bazalku a zalejeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.7 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 20x)

Komentáře k receptu: Rajčatová žemlovka

Komentáře

  1. Michaela Honzíková   04.02.2010 | 15:23 | reagovat | závadný

    Je báječná úplně neskutečně dělám ji podruhé a opět krásně provoněla byt mňam m%nam už se na ni těším. Dala jsem do ní točeňák a nahoru spousty sýra :)

  2. Zdena z JM   29.04.2009 | 6:50 | reagovat | závadný

    Tak na rajčatovou žemlovku došlo až nyní. Musím říct, že to stálo zato. Celá rodina si moc pochutnala.Určitě se u nás toto jídlo nevařilo naposledy. Jen malá obměna:klobásku a cibuli jsem opražila nejprve na pánvi na trošce oleje. Jinak za 1.

  3. Zdena z JM   06.08.2008 | 8:54 | reagovat | závadný

    Komentáře jsou dobré nejen proto, že v nich napíše každý svou zkušenost nebo vychytávku s receptem, ale i proto, že se občas připomene nějaký zapomenutý recept. Že je tady recept na rajčatovou žemlovku, jsem vůbec netušila. Moc mě zaujal a nejpozději příští týden vyzkouším. Už teď vím, že to bude určitě vynikající.

  4. Irena Klasová   06.08.2008 | 8:18 | reagovat | závadný

    Dávám za 1*, včera vyzkoušeno, jen jsem doma neměla klobásu a cibuli jsem vynechala a i přesto to bylo vynikající. Rychlý typ na večeři. Jen jsem nevěděla, jak dlouho se to peče a při kolika stupních. Troubu jsem tedy vyhřála na 200 a pak jsem pekla při 175 zhruba 25 minut.

  5. Jarka O.   05.10.2007 | 19:24 | reagovat | závadný

    Terezko, právě jsme dojedli, bylo to moc dobré, i můj mlsný muž chválil:-)), já byla spokojená, protože jsem krásně upotřebila zbylá rajčata a rohlíky. Rodina posílá 1.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web