Rajčatová polévka s vínem

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka rajčata oloupaná
    • 100
      g cibule
    • 2,5
      g česnek
    • červené víno
    • bazalka čerstvá nebo sušená
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • olivový olej
    • sýr nebo parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme česnek. Po osmahnutí vyklopíme na cibulovo-česnekový základ rajčata, podlijeme červeným vínem a vodou, opepříme, přídáme bazalku a povaříme do změknutí.
2
Pak rozmixujeme, rozředíme vínem nebo vodou na potřebnou hustotu, dochutíme solí, cukrem, pepřem a bazalkou.
3
Na talíři posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme bazalkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    16. 2. 2007 17:49

    Prosím administrátory, aby přidali do ingrediencí cukr a ke slovům dochutíme solí, rovněž slovo cukrem. Ta moje skleróza! Děkuji

  • Di
    Di |

    29. 1. 2007 10:46

    To Vám přesně neřeknu, ale tekutin nebude více než 1/2 l (vína ne více než cca 2 dl). V prvním případě tolik, aby suroviny byly potopené a potom se dobře rozmixovaly. Později přidejte tolik tekutin, aby polévka měla dobrou chuť a hustotu, jakou budete chtít (nebude to mnoho, protože se nezahušťuje.

  • Kuna
    Kuna |

    29. 1. 2007 10:26

    A kolik je prosim toho vina a vody na podliti??