Rajčatová polévka s česnekem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g celerová nať
    • tymián
    • citronová šťáva
    • petrželová nať nebo pažitka
    • 2
      lžíce máslo
    • cayenský pepř
    • 750
      g rajčata spařená a oloupaná
    • 4
      plátek citron na ozdobu
    • snítka tymiánu na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, zalijeme 1,5 l vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Polovinu zeleniny dáme stranou, zbytek rozmixujeme s rajčaty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Necháme vychladit. Pak vmícháme nerozmixovanou zeleninu a ozdobíme tymiánem a plátky citronu.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • MartinV
    MartinV |

    3. 1. 2007 19:09

    850g rajčat je pro jednoho moc :-)

  • Ondro
    Ondro |

    8. 9. 2006 11:17

    2 dcl vody pre 4 osoby ?