Autor:

Rajčatová polévka s česnekem

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Česnek 2 stroužek
Celerová nať 150 g
Tymián  
Citronová šťáva  
Petrželová nať
nebo pažitka
 
Máslo 2 lžíce
Cayenský pepř  
Rajčata
spařená a oloupaná
750 g
Citron
na ozdobu
4 plátek
Snítka tymiánu
na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, zalijeme 1,5 l vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Polovinu zeleniny dáme stranou, zbytek rozmixujeme s rajčaty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Necháme vychladit. Pak vmícháme nerozmixovanou zeleninu a ozdobíme tymiánem a plátky citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Krémová česnečka s topinambury Zahřívací polévkové večeře pro podzimní dny Články z

Komentáře k receptu: Rajčatová polévka s česnekem

Komentáře

  1. MartinV   03.01.2007 | 19:09 | reagovat |

    850g rajčat je pro jednoho moc :-)

  2. Ondro   08.09.2006 | 11:17 | reagovat |

    2 dcl vody pre 4 osoby ?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web