Rajčatová ovesná polévka na italský způsob

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g máslo
    • 40
      g cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l voda
    • 5
      ks pepř mletý
    • 2
      ks nové koření
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      g ovesné vločky
    • 50
      g zelenina
    • petržel
    • celer
    • 1
      kostka masox
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • sůl
    • cukr
    • citronová šťáva
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo chce může zabalit do kousku gázy a po uvaření vyjmout) a drobně nakrájenou zeleninu.
2
Povaříme 45 minut, přidáme masox, kečup, krátce povaříme. Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Na talíř připravíme porce strouhaného sýra, které zalijeme horkou polévkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    11. 11. 2012 07:25

    proč se ta polévka jmenuje rajčatová, když v surovinách není ani jedno rajče, ale tři lžíce kečupu?

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    3. 1. 2008 10:19

    Tak tohle byla ta nejlepší rajská, jakou jsme kdy měli. Dceři ani nevadil celer, který jinde nesnáší. Opravdu velká dobrota, doporučuji vyzkoušet. Děkuji.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 4. 2005 10:02

    Vločky přidávám spolu se zeleninou, omlouvám se že nebylo dopsáno.

  • eva
    eva |

    27. 4. 2005 15:50

    a co s ovesnymi vlockami?????