Rajčatová omáčka s olivami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rajčata
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 2
      česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce kapary
    • 2
      lžíce černé olivy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata oloupeme, nakrájíme. Na oleji opražíme nakrájený česnek, přidáme rajčata, rozmarýn, cukr, osolíme, opepříme. Na mírném ohni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
2
Potom přidáme posekané kapary a olivy.
3
Omáčku podáváme jako přílohu k masům, k těstovinám. Pokud chceme, můžeme omáčku naložit do sklenic, uzavřít a sterilovat asi 10 min., aby chytlo víčko.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • magda
    magda |

    20. 8. 2013 16:12

    Vynikající. Přidala jsem trochu chilli a příště určitě budu dělat bez cukru. Měla jsem asi dost sladká rajčata. Ale jinak dávám jedničku !

  • Prdel
    Prdel |

    24. 4. 2013 08:41

    Ale na promazání prdele to je dobré ;-)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    19. 6. 2009 07:40

    Ježiš, ajo, jsem to ale nepozorná čtenářka. Díky za upozornění.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    18. 6. 2009 19:04

    Mirka, paradajky sa lúpu ( pozri recept ), takže šupky tam nebudú. A semienka sa pekne rozvaria, kým omáčka zhustne. Nič nepasírujem. Občas nejaké semienko ostane, ale to nevadí,.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    18. 6. 2009 07:20

    Chci se jen optat, rozvařená rajčata nepasíruješ? Necháváš i se šlupkami a semínkami?Jinak už mám v oblíbených a určitě vyrobím.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    29. 9. 2007 17:21

    Naplním omáčku do malých fľaštičiek, uzatvorím a sterilizujem od bodu varu 10-15 min. Ospravedlňujem sa, že odpovedám teraz, ale akosi mi to vlani ušlo, až teraz prikladám fotku, tak som si vašu otázku všimla.

  • Martina
    Martina |

    7. 10. 2006 20:37

    Muzu se zeptat, jak zavarujete?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    23. 5. 2006 10:03

    Jejda,tento recept vypadá slibně.Vítám,každý recept na zpracování rajčat či paprik.Tento neznám,je s rozmarýnkem a olivami.Mňam!!Terezko moc dík.Určitě i zavařím a bude dobrá mimo jiné i na potření pizzy.:-)