Rajčatová kaše s chlebem

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g chleba ne čerstvý
    • 600
      g rajčata
    • 3
      stroužek česnek
    • bazalka čerstvá, několik listů
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme česnek, trochu nakrájené bazalky a přidáme rajčata, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Přilijeme 500 ml horké vody, přivedeme k varu a přisypeme chleba nakrájený na kousky. Vaříme zhruba dalších 10 minut, dokud se chleba nerozpadne na kaši. Odstavíme z ohně a přidáme nakrájenou bazalku, přilijeme další trochu oleje a podáváme.
2
Jedna se o klasický italský způsob využití staršího chleba, recept je znám pod názvem "pappa al pomodoro", jako další variantu můžete spolu s česnekem osmažit cibulku a slaninu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.