Rajčata s paprikami jako polotovar

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rajčata
    • 500
      g zelená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vyčistěné lusky paprik nakrájíme na kroužky. Vše namačkáme do sklenic a již nic nepřidáváme. Sterilujeme dle velikosti sklenic 20-30 minut při 90 °C. Můžeme si také takto připravenou zeleninu nechat přes noc v lednici, kde pustí šťávu a zavařovat až druhý den.
2
Tento polotovar používáme všude, kde jsou potřeba rajčata a papriky. Zelenina je jako čerstvá a teprve při použití se ochutí solí a kořením dle potřeby.

Komentáře k receptu

  • jitka
    jitka |

    27. 10. 2004 10:03

    Takto dělám i strouhaná oloupaná jablka a ihned steriluji .V zimě na štrůdl nebo koláč je to vynikající.