Rajčata plněná masem

Hodnocení:

Moje:

40 minut
5
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 15
      ks rajčata
    • 1
      ks máslo
    • 200
      g hovězí maso
    • 200
      g telecí maso
    • 1
      ks knorr bohatý bujón kuřecí
    • 1
      ks cibule
    • 200
      ml smetana 36%
    • 1
      svazek pažitka nasekaná
    • 5
      lžíce rýže
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odřízněte špičky rajčat a odstraňte dužinu. Semelte hovězí a telecí maso. Uvařte rýži.
2
Na pánvi usmažte cibuli do hněda, přidejte maso. Smažte několik minut, poté přidejte sklenici vody a Knorr Bohatý bujón kuřecí. Dochuťte pepřem a duste cca 15 minut do chvíle, kdy maso bude měkké. Přidejte uvařenou sypkou rýži a zamíchejte.
3
Nadívejte rajčata a zakryjte je odříznutými špičkami.
4
Následně přendejte rajčata do žáruvzdorné nádoby a pečte po dobu 15 minut v troubě rozehřáté na teplotu 180 stupňů.
5
Servírujte polité rozehřátým máslem se zakysanou smetanou a posypané pažitkou.
Zařazení: Pokrmy Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.