Ragú s bramborovými placičkami

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g telecí kýta
    • olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      ks šalotka
    • 200
      g lišky
    • 125
      ml bílé víno - suché
    • 125
      ml vepřový vývar
    • 200
      ml smetana
    • 600
      g brambory
    • 2
      lžička škrobová moučka
    • pepř mletý černý
    • 0,5
      lžička tymián sušený
    • 1
      snítka snítka tymiánu čerstvého

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu nejprve opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na nudličky a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Pak maso podle své chuti osolte, opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte v teple.
2
Do vypečené šťávy dejte lžíci másla a orestujte v ní najemno nasekané šalotky. Vložte očištěné lišky a krátce je poduste. Přilijte bílé víno a přiveďte k varu. Přidejte vývar se smetanou. Společně povařte asi 10 minut.
3
Telecí maso vložte zpět do omáčky, dochuťte tymiánem a prohřejte.
4
Mezitím si nahrubo nastrouhejte brambory. Přisypejte k nim škrobovou moučku, sůl, pepř a promíchejte. Na rozpáleném oleji tvarujte placičky a opečte je dozlatova. Nechte je okapat na papírovém ubrousku a podávejte s telecím ragú.
5
Každou porci dozdobte čerstvým tymiánem.
Zařazení: Maso Telecí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.