Autor:

Radíčo

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 1
Ingredience
Brambory
středních
5 ks
Olivový olej
možno jakýkoliv
2 lžička
Mořská sůl 1 lžička
Česnek 3 stroužek
Pepř mletý 1 špetka
Polníček
Lepší je hořké Radíčo nebo lze i rukolu
5 hrst
Bílý vinný ocet
Lze i obyčejný
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky česneku a stříkne trochu dobrého octa, lžičku olivového oleje, špetku soli a špetku pepře.
Horké brambory se scedí nebo oloupou (mají být hodně uvařené) a ještě horké nahážou na připravenou rukolu. Pak se to celé, ještě horké, pořádně promíchá (salát se spaří a změkne). Jíst se to dá teplé i studené.

Ovšem nejlepší je to z hořkého salátu, kterému se v itálii říká radíčo. Jenže to u nás snad ani neseženete, přitom to naše rodina pěstuje už padesát let a roste to u nás bez problémů. Velká škoda.

Lze i varianta, kdy se brambory nahradí vařenými fazolemi (asi tak hrnkem).

Recept je originální ze severní Itálie.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Marinovaná makrela s koprovou remuládou a hráškovým pyré Předkrm podle Radka Kašpárka: Marinovaná makrela Články z

Komentáře k receptu: Radíčo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Hvězdy seriálu Přátelé: Komu to pořád sluší a koho byste nepoznali? Hvězdy seriálu Přátelé: Komu to pořád sluší a koho byste nepoznali?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web