Pusinkový tvarohovo-ovocný dort

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto 1
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr
    • 3
      lžíce polohrubá mouka
  • Těsto 2
    • 2
      ks bílek
    • 4
      lžíce cukr
  • Krém
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 3
      lžíce cukr podle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr podle chuti
    • 200
      g ovoce jahody, meruňky, broskve; množství a druh podle chuti
  • Poleva
    • 1
      balíček želé dortové červené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme tuhý sníh, zašleháme do něj cukr a pak opatrně vmícháme mouku a žloutky.
2
Rozprostřeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme asi na 20 min. péct.
3
Ušleháme 2 bílky s cukrem do velmi hustého sněhu. Rozprostřeme na téměř upečené těsto a upečeme. Sníh na povrchu by po upečení měl vypadat jako sněhová pusinka.
4
Na krém si ušleháme tvaroh, smetanu a šlehačku s cukrem.
5
Vychladlý korpus lehce potřeme zavařeninou, na to polovinu krému, ovoce a pak druhou polovinu krému.
6
Nakonec celý dort polijeme dortovým želé, nemusíme ho však dát celé a ještě před tím než ztuhne ho zvrásnit vidličkou.
7
Necháme uležet.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Pavla
    Pavla |

    30. 6. 2008 22:52

    Take jsem zkusila,chutove vyborne,ale moc to nestuhlo...A to jsem to nechala ulezet pres noc v lednici.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    17. 6. 2007 19:35

    Chuťově vynikající. Mňamka. Jen dám příště raději tvaroh v obale, aby byl krém hustší. Díky za recept.

  • terdik1993
    terdik1993 |

    15. 6. 2007 07:00

    ne...pusinka zustane uplne cela a vytvori to krane vrstvy...vynikajici ...urcite budu znova pect

  • Andrea
    Andrea |

    25. 6. 2006 21:59

    Jednoduchý a vynikající.Děkuji

  • ELA
    ELA |

    22. 6. 2006 15:43

    souhlasím s komentáři níže, nepoškodí se sníh? spíš bych si dovedla představit, že se prokrojí korpus a naplní krémem...

  • Di
    Di |

    22. 6. 2006 14:16

    A kde zůstane ta pusinka?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 6. 2006 10:29

    Nerozmočí se pak ta bílková pusinka pod krémem?