Půlměsíčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g máslo
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 4
      lžíce kakao
    • tuk
  • Poleva
    • 400
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • horká voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme 4 žloutky, cukr, kakao, rozehřáté (ne horké máslo) a mouku, přidáme sníh ze 4 bílků a vše zlehka zamícháme. Nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě 20-25 min. (já peču na 160 °C).
2
Než se korpus upeče, utřeme v misce dohladka polevu z cukru, rumu a vody (tu dávám od oka, tak aby poleva nebyla ani řídká ani hustá, cca 100-150 ml). Polevu nalijeme na upečený korpus hned po jeho vyndání z trouby a rovnoměrně rozetřeme. Necháme v chladu několik hodin ztuhnout a pak vykrajujeme formičkou/skleničkou půlměsíčky, přičemž o první kousek se rodinka vždy pere, první totiž vždy musím vykrojit kolečko.
3
Při vykrajování dodržuji řady, aby mi zbylo co nejméně odkrojků http://galerie.recepty.cz/gallery/radytipy/pulmesicky>(viz. obrázek).
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Di -
    Di - |

    26. 11. 2008 10:44

    Osychá i toto cukroví. Já ho uschovávám v papírové krabici vyložené alobalem na balkóně. Kromě toho, jak píše paní Mlynářová, pokud to jde, dělat raději co nejpozději před konzumací. Není to typické trvanlivé cukroví.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 11. 2008 09:37

    Připadá mi to jako moučník s polevou,jak se toto cukroví skladuje?Já jen vím,že když je buchta delší dobu na stole,tak osychá,jak je to v tomto případě?Mám chuť to letos před svátky upéct:o)

  • martina maškova
    martina maškova |

    26. 11. 2008 09:29

    to je recept na který jsem čekala,kdysi to pekla moje maminka

  • Eliška Mlynářová
    Eliška Mlynářová |

    26. 11. 2008 08:22

    Můj názor,peču těsně před vánoci,protože to máme rádi měkoučké a 14 dnů to u nás nevydrží,ale stejně to už potom není ono.

  • Di -
    Di - |

    26. 11. 2008 07:50

    V kvalitním stavu vydrží asi 2-3 týdny.

  • petra matejkova
    petra matejkova |

    25. 11. 2008 21:01

    jak dlouho pred vanocemi pect?a jak dlouho pulmesicky vydrzi dobre?dekuji

  • Jitka
    Jitka |

    13. 12. 2007 12:59

    Děkuji za recept, hledat půlměsíčky pod názvem těsto mnoho tváří by mě nenapadlo, takže Helčo děkuji :-)

  • Hela -
    Hela - |

    2. 11. 2007 14:56

    Pokud si zadáte Těsto mnoha tváří, tak se alespoň můžete kouknout, jak jde z tohoto těsta udělat více věcí.

  • Katka R.
    Katka R. |

    2. 11. 2007 14:24

    Helčo je to možné, že to tady je někde skryto pod jiným názvem, mi to s chutí baštíme pod názvem půlměsíčky, tak jsem to zkusila zadat i do vyhledavače a kde nic tu nic, tak jsem zkrátka přispěla receptíkem.

  • Jana
    Jana |

    2. 11. 2007 10:30

    Moje maminka je taky dělá, jsou opravdu výborný.

  • Hela -
    Hela - |

    2. 11. 2007 09:40

    Přesně tento recept už je tu jako Těsto mnoha tváří.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    2. 11. 2007 09:32

    Obrázek bude dodán později.