Autor:

Pudinkovo-švestkové koláče

Těsto:
Polohrubá mouka 3 hrnek
Mléko
teplé
3/4 hrnek
Cukr 4 lžíce
Hera
rozpuštěné
4 lžíce
Droždí 1/2 kostka
Vejce
Sůl  špetka
Vanilkový cukr
Citronová kůra
trochu
 
Krém:
Mléko 3/4 ml
Cukr 3 lžíce
Pudinkový prášek 1 balíček
Švestky 1/2 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a přidáme heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.
Mezitím si uděláme krém: v mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vaříme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout. Z vykynutého těsta tvoříme koláčky, na každý dáme trošku náplně a na ni přitiskneme půl švestky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Vychladlé koláčky pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Pudinkovo-švestkové koláče

Komentáře

  1. Monika T   19.08.2009 | 17:39 | reagovat |

    Ja to robím tak, že si cesto rozváľam, potriem rozpusteným maslom, a zaviniem do valčeka. Ten potom rozkrájam na kolieska, v každom urobím priehlbinku kde dám pudink a polovicu slivky. Je to veľmi dobré.

  2. Eva Červenková   08.08.2007 | 19:21 | reagovat |

    kolac jsem delala na cely plech, dobry a chutny recept!

  3. jitka Mal.   23.04.2007 | 10:14 | reagovat |

    Já je dělala kulaté, ale určitě jdou i zabalit. Potírat se samozřejmě mohou vajíčkem pro lesk a barvu a vláčné díky pudinku zůstanou, i když nám do druhého dne moc nezbylo.

  4. Anonym   22.04.2007 | 19:43 | reagovat |

    Chtěla bych se zeptat zda se ty koláče dělají kulaté nebo se motají jako svatební, potírají se něčím před pečením? Jak nechat asi silné těsto? Zůstavají vláčné?

  5. Jarka   07.02.2007 | 9:35 | reagovat |

    Jano, láká mě recept, který jste posala. Je zde rozpis surovin? Ráda jej uvítám. Děkuji

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web