Pudinkovo-švestkové koláče

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,8
      hrnek mléko teplé
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce hera rozpuštěné
    • 0,5
      kostka droždí
    • 1
      vejce
    • sůl
    • 1
      vanilkový cukr
    • citronová kůra trochu
  • Krém:
    • 0,8
      ml mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      balíček pudinkový prášek
    • 0,5
      kg švestky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a přidáme heru, kvásek a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 1/2 hodiny v teple vykynout.
2
Mezitím si uděláme krém: v mléce rozmícháme pudinkový prášek a cukr a vaříme do zhoustnutí. Necháme trochu vychladnout. Z vykynutého těsta tvoříme koláčky, na každý dáme trošku náplně a na ni přitiskneme půl švestky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Vychladlé koláčky pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika T
    Monika T |

    19. 8. 2009 17:39

    Ja to robím tak, že si cesto rozváľam, potriem rozpusteným maslom, a zaviniem do valčeka. Ten potom rozkrájam na kolieska, v každom urobím priehlbinku kde dám pudink a polovicu slivky. Je to veľmi dobré.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    8. 8. 2007 19:21

    kolac jsem delala na cely plech, dobry a chutny recept!

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    23. 4. 2007 10:14

    Já je dělala kulaté, ale určitě jdou i zabalit. Potírat se samozřejmě mohou vajíčkem pro lesk a barvu a vláčné díky pudinku zůstanou, i když nám do druhého dne moc nezbylo.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 4. 2007 19:43

    Chtěla bych se zeptat zda se ty koláče dělají kulaté nebo se motají jako svatební, potírají se něčím před pečením? Jak nechat asi silné těsto? Zůstavají vláčné?

  • Jarka
    Jarka |

    7. 2. 2007 09:35

    Jano, láká mě recept, který jste posala. Je zde rozpis surovin? Ráda jej uvítám. Děkuji

  • Jana V.
    Jana V. |

    3. 2. 2007 01:17

    Lenko,já bych to vařila jako normální pudink.Dělám něco podobného-mezi dvě vrstvy kynutého těsta dám podušená jablka s cukrem a skořicí,povrch poleju vařeným pudinkem,nejlépe vanilkovým,a navrch drobenku.Vydrží dlouho vláčné.

  • jitka Mal.
    jitka Mal. |

    2. 2. 2007 20:35

    Má se vařit jako pudink, špatně jsem to napsala, ale pokud se dobře rozšlehá jde to i s celým mlékem jeho jen 300ml, ale samozřejmě je lepší jak ho rozmícháte v trošce mléka a nalijete do mléka v hrnci

  • Lenka
    Lenka |

    2. 2. 2007 19:25

    Ten krém se vaří jako normální puding nebo se to opravdu má rovnou celý puding rozmíchat v mléce. Jinak to vypadá lákavě.