Pudinkové řezy se zakysanou smetanou II.

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 36
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: miccki

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Pudink
    • 1
      l mléko
    • 2
      ks puding
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 5
      ks vejce
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • kakao
  • Ozdoba
    • 3
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto, z mouky, cukru prášku do pečiva, vajec, oleje a vody. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech, z toho 1/3 těsta smicháme s kakaem. Můžeme použít i kávu. Na toto těsto PŘED vložením do vyhřáté trouby 180 °C vylijeme horký pudink, který jsme si připravili zároveň s těstem. Po upečení, které trvá asi 45 minut, vyjmeme plech z trouby a ihned placku potíráme zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovými cukry. Nakonec piškot posypeme kakaem či strouhanou čokoládou a skladujeme zásadně v chladu.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • eliška
    eliška |

    1. 7. 2016 16:39

    Já dělám buchtu v menším pekáči,není tak široký a pod něj ještě šoupnu širší. Když něco vyteče, z pekáče se to lépe odstraňuje. ;-)

  • Vituš
    Vituš |

    22. 4. 2016 21:02

    Dobré a rychlé řezy, sypu je strouhanou margotkou.

  • MIRKA
    MIRKA |

    10. 5. 2015 18:56

    bomba zákusek-děláme často!!! <:-)

  • emlady
    emlady |

    13. 2. 2015 20:15

    ch jo.... mi vždycky při pečení ten pudink vyteče do trouby... přebublá.. ale jinak výborné

  • Tonto
    Tonto |

    28. 7. 2014 09:18

    Naše nejoblíbenější řezy, nikdy neurazí :P

  • Majkl
    Majkl |

    2. 4. 2014 12:44

    ahoj sem vyuceny kuchar a jestly muzu poradit tak nejlepsi je nalit spodni vrstvu Svetlou pak tmavou a na vrch teprv svetly puding pokuvad nemas radsi coko puding tak tim padem opacne testa.a jeste lepsi je kdyz mas spodni cast tmavou a vselijak pak nalijes svetlou a puding nejaky barevny malinovy ci jahodovy ;-) preji vesele vareni peceni ;-) a dobrou chut ;-)

  • Eva
    Eva |

    26. 3. 2014 08:33

    Vždyť to je jasné jak facka. Nejdřív 3/4 světlého těsta, pak to obarvené a nakonec pudink. Upíct, potřít, posypat a sníst :-D .

  • Helena
    Helena |

    20. 1. 2014 16:15

    Taky jsem nějak nepochopila, jak se těsta a pudink vrství na sebe... Na fotce vypadá, že je světlé těsto, na tom pudink a na něm tmavé těsto ??? Znám tento recept trochu jinak - světlé těsto, van. pudink, zakys. smetana.

  • Brija
    Brija |

    19. 9. 2013 09:58

    Koláč vypadá moc chutně, jen mi není jasné, jestli ty dvě různě barevná těsta naliji hned na sebe a nebo se ten pudink vkládá mezi ně?

  • samulka
    samulka |

    5. 2. 2013 23:09

    Vyborny a rychli :-*

  • Dany PB
    Dany PB |

    22. 9. 2012 16:09

    Pekla jsem z poloviční dávky do kulaté formy. Pudink jsem dávala lžící podle druhého obrázku. Musím pochválit recept, dezert je to vynikající. Všem vřele doporučuji!

  • mendiska
    mendiska |

    3. 8. 2012 18:35

    ŘEZY JSOU VÝBORNÉ, NAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ <3

  • Talrenspiren
    Talrenspiren |

    14. 6. 2012 10:04

    Svůj podobný recept jsem asi nejspíše ztratila když jsme se stěhovaly :-( Ale tenhle mě připadá uplně stejný dneska vyzkouším :)) snad se to povede :-)

  • Talrenspiren
    Talrenspiren |

    14. 6. 2012 10:04

    Svůj podobný recept jsem asi nejspíše ztratila když jsme se stěhovaly :-( Ale tenhle mě připadá uplně stejný dneska vyzkouším :)) snad se to povede :-)

  • Jana
    Jana |

    18. 4. 2012 20:02

    Já bych zkusila větší formu - pak by těsto nemělo vytéct. Jinak dno trouby mám celé pokryté alobalem, takže když něco vyteče, jednoduše vyhodím alobal a dám nový. :-)

  • bebe
    bebe |

    5. 4. 2012 16:08

    Dobrý den, při pečení mi pudink z buchty vytekl ven, připekl se na troubu a smrad jsem musela dostávat ještě pěkně dlouho. Máte někdo nějakou radu jak tomu předejít prosím? Vše jsem udělala podle návodu

  • Domča@Lea
    Domča@Lea |

    12. 2. 2012 19:35

    Naprosto skvělá <3

  • terinqa
    terinqa |

    1. 2. 2012 12:55

    Výborná buchtička,u nás velmi oblíbená pod názvem Barevná buchta,místo vanilkového pudinku totiž používám jahodový a výsledek je potom pěkně barevný :-)

  • Lucka
    Lucka |

    26. 7. 2011 21:32

    Jsou opravdu moc dobré, až jsem byla překvapena :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    25. 11. 2010 00:24

    Tento moučník je u nás v oblibě a je jednoduchý a výborný. Jen místo vody dávám mléko a místo moučka cukru dávám 20 dg cukru krupice. Pudink dávám na těsto lžící jednu za druhou a po upečení se udělají takové jamky. Foto přikládám a dávám za 1 :-)

  • Ladia
    Ladia |

    8. 11. 2010 22:16

    2x