Pstrokata kasza

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce špenátový protlak
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, přidáme mléko, sůl a našleháme na kaši. Kaši rozdělíme na 4 díly. Do prvního dílu vmícháme žloutky, do druhého špenát, do třetího kečup a čtvrtou necháme bez příchuti. Plochou zapékací misku vymažeme máslem a naplníme čtyřbarevnou kaší tak, aby tvořila hvězdici. Na každý díl rozklepeneme vejce, osolíme a opepříme. Dáme do trouby a asi 15 minut zprudka zapečeme.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    22. 8. 2005 15:36

    Udělat 4 kopečky, které stejnoměrně rozetřít anebo si můžete pomoci tak, že zapékací mísu rozdělíte na 4 díly pomocí lžíce stěrky anebo tvrdého papíru. Myslím, že výsledek nemusí být dokonalý.

  • Tereza
    Tereza |

    22. 8. 2005 12:47

    recept vypadá velice chutně, ale nevím jak mam vytvořit tu hvězdici.. poradí někdo?