Provensálský králík na vejcích

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks králíčí stehna Mohou být klidně i kuřecí
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      kg brambory
    • sůl
    • 2
      lžička provensálské bylinky
    • máslo
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 6
      ks vejce Zbylá vykoledovaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Stehna osolíme, okořeníme, zprudka opečeme a přendáme do pekáče. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, česnek a špalíčky mrkve. Přidáme máslo a podlijeme vodou, pečeme přikryté asi 40 minut. Poté přidáme brambory pokrájené na poloviny. Pečeme dál přikryté asi 20 minut.
2
Poté odkryjeme a pečeme, dokud stehna nezezlátnou a brambory nebudou mít křupavou kůrčičku. Poloviny vajec vhodíme do pekáče asi 10 minut před podáváním. Krásně se do nich nasákne chuť výpeku a vejce nebudou tak suchá.
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    3. 6. 2012 14:18

    Dnes jsem připravovala k obědu, je to opravdu dobré. Vejce mi v tom chutnají. Díky za netradiční receptík.

  • Ingrid
    Ingrid |

    13. 4. 2007 15:45

    hmmm zajímevé,vejce nám ještě zbyla,stehna mám taky,recept vypadá lákavě-zítra vyzkouším.