Provensálské mušle ve smetanové omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      ml smetana na vaření
    • 6
      ks žampiony
    • cibule
    • ocet
    • 500
      g mušle nebo jiných mořský potvor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mušle bez skořápek nebo mořský koktejl uvařte podle návodu. Osmažte cibulku, přidejte žampiony, když jsou měkké, přilejte trochu vývaru z mušlí a smetanu. Omáčku mírně zahustěte moukou a duchuťte octem, cukrem a solí jako nepříliš kyselou kulajdu.
2
Před koncem přidejte vařené mušle a prohřejte. Jako příloha se hodí pečené listové těsto nebo jednoduše bageta. Je to rychlé a svěží jídlo, překvapivě i velmi jednoduché.
3
Ve Francii jsme toto dostali naservírované ve vyšší misce, vršek byl pokrytý listovým těstem jako čepice.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.