Provensálská omeleta

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžička olivový olej
    • 0,3
      šálek šalotka Sloupnuté a nadrobno nasekané
    • 0,5
      šálek žampiony očištěné, na plátky nakrájené
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 0,3
      šálek brokolice nakrájené na 1,5cm kousky
    • 0,5
      ks paprika - žlutá nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      ks vejce
    • 0,5
      šálek parmazán strouhaný
    • 1
      ks rajče na kostičky
    • 1
      šálek listový špenát
    • 0,5
      šálek bazalka nakrájené na nudličky
    • francouzská bageta
    • 0,5
      šálek sýr Gruyere - strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony, citronovou šťávu, brokolici a restujeme 2 minuty. Přidáme papriku a restujeme další 2 minuty. Zeleninu shrneme na talíř, osolíme a opepříme.
2
V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 1 lžičku oleje a 1 lžičku másla. Na tuk nalijeme polovinu vajec a pak pánví potřásáme a nadzvedáme kraje omelety, aby syrová vejce mohla stékat dospod. Až asi po minutě ztuhne, jednu polovinu omelety posypeme polovinou strouhaných sýrů a poklademe polovinu restované zeleniny, rajčat a špenátu. Přes náplň překlopíme druhou polovinu omelety, kterou ještě minutu zapečeme a pak opatrně sesuneme na servírovací talíř. Ze zbývajících přísad uděláme druhou omeletu.
3
Omelety na talíři ozdobené bazalkou a podáváme s nakrájenou bagetou.
Zařazení: Pokrmy Bezmasá jídla

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.