Provensálská kuřecí jatýrka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: danio.rerio

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g játra kuřecí (250-300 g)
    • 3
      lžička rostlinný olej
    • provensálské koření
    • cibule
    • česnek
    • sůl (sojová omáčka - nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky, zakápneme 2 lžičkami oleje a promícháme s provensálským kořením, případně sojovou omáčkou. Nejlepší je nechat pár hodin marinovat v lednici. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky. Pánev vymažeme lžičkou oleje, zesklovatíme česnek s cibulkou, přidáme marinovaná jatýrka, orestujeme a nakonec osolíme.
2
Podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem a zeleninovým salátem.
3
Pro obměnu je dobré polovinu jater nahradit kuřecími prsíčky.

Komentáře k receptu

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    4. 5. 2009 14:43

    Moc se mi tento recept líbí, určitě brzo vyzkouším, těším se.