Autor:

Provensálská kuřecí jatýrka

Snadné
Ingredience
Játra
kuřecí (250-300 g)
300 g
Rostlinný olej 3 lžička
Provensálské koření  
Cibule  
Česnek  
Sůl
(sojová omáčka - nemusí být)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Játra opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky, zakápneme 2 lžičkami oleje a promícháme s provensálským kořením, případně sojovou omáčkou. Nejlepší je nechat pár hodin marinovat v lednici. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky. Pánev vymažeme lžičkou oleje, zesklovatíme česnek s cibulkou, přidáme marinovaná jatýrka, orestujeme a nakonec osolíme.
Podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem a zeleninovým salátem.

Pro obměnu je dobré polovinu jater nahradit kuřecími prsíčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Provensálská kuřecí jatýrka

Komentáře

  1. Jana Řezníčková   04.05.2009 | 14:43 | reagovat |

    Moc se mi tento recept líbí, určitě brzo vyzkouším, těším se.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web