Prostě skvělé kuře

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • 3
      ks cibule Velké
    • špek Nebo jiná uzenina
    • sůl
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáče s trošičkou oleje vkládáme na hrubá kolečka nakrájenou cibuli. Posolíme. Na toto položíme všechno omyté kysané zelí (syrové). Osolíme. Na to pokládáme naporcované a osolené kuře. To vše zalejeme šlehačkou. Nejdříve dusíme v přikrytém pekáči - po změknutí kuřete i zelí (cca. 30 min na 200 °C), odklopíme a doděláme kuřátku červenou kůrčičku.
2
Podávat můžeme s bramborovou kaší (vypadá to podivně, ale chutná skvěle) nebo klidně i s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • panicka
    panicka |

    15. 7. 2005 14:02

    Přemýšlím přemýšlím, kam umístím tu uzeninu. Může být jako u podobného receptu na zelí, ale také přímo pod cibuli ??

  • krivacek
    krivacek |

    10. 7. 2005 17:14

    Doporučuji zalít černým pivem. Komu nesedí šlehačka může zkusit zakysanou smetanu, ikdyž šlehačka se téměř vyvaří a zanechá pouze vynikají chuť a barvičku.Místo bramborové kaše podáváme s knedlíkem

  • VERA
    VERA |

    6. 7. 2005 21:15

    Já dávám šlehačku do segedínského guláše,takže mi tam vůbec divná nepřijde a recept určitě vyzkouším.Asi to bude chutnat podobně.Jen bych se zeptala:to kuře něčím kořeníte?

  • olčinka
    olčinka |

    6. 7. 2005 15:12

    Já dělám pouze kuře na zelí ta šlehačka mi tam moc nesedí,ale zkusím to.Jinak bez té šlehačky je to výborný kuře.

  • jaja 13
    jaja 13 |

    6. 7. 2005 07:13

    Vynikající. Pro zjemnění přidáván jedno oloupané nakrájené jablko (na zelí). Nemá to chybu.

  • Maida
    Maida |

    2. 7. 2005 12:59

    Richarde, a jak vám je po takovém jídle? Kuře se zelím, znám. Kuře se šlehačku, znám. Ale kombinace zelí a šlehačky se zdá býti šílenou! Až tak šílenou, že to asi zkusím:-))