Prokládané řezy

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      g cukr mletý
    • 70
      g máslo
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 300
      g dětské piškoty na prokládání
    • hnědý rum
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 250
      g cukr mletý
  • Poleva
    • 120
      g ztužený tuk
    • 120
      g cukr mletý
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z hladké mouky, cukru, másla, prášku do pečiva, lžíce kakaa, 2 vajec a 4 lžic mléka vypracujeme těsto, ze kterého rozválíme 2 pláty (velikosti klasického velkého nízkého plechu) a upečeme na plechu vyloženém namaštěným pečicím papírem. Ihned po upečení sundáme z papíru, protože po vychladnutí se pláty lámou!
2
Krém: 1/2 l mléka, 2 žloutky, 4 lžíce solamylu a 1 vanilkový cukr uvaříme v páře a pak po lžičkách vmícháme do másla utřeného s cukrem. Na jeden upečený plát rozetřeme polovinu krému, poklademe piškoty a pokapeme rumem. Potřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým plátem, který polijeme polevou. Hotový moučník necháme přes noc uležet v chladu, potom krájíme.
3
Poznámka: Nelekejte se, že pláty jsou tvrdé - po proležení je moučník vláčný.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.