Prokládané maso

Hodnocení:

Moje:

90 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0.5
      kg vepřová krkovice maso-libové, ne suché
    • 1
      ks cibule střední
    • 0.25
      kg točený salám jakákoliv klobása, párek, buřt
    • 1
      sklenice kunovjanka
    • kečup
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapékací mísu vymažeme sádlem.
2
Krkovici nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a naskládáme rovnoměrně na maso.
3
Točený salám (jakoukoliv uzeninu) nakrájíme na kolečka a dáme na cibuli.
4
Kunovjanku zcedíme a poklademe na vrstvy.
5
Vše větší dávkou zakapeme worchestrovou omáčkou.
6
Nakonec pořádně "zalijeme" kečupem.
7
Mísu přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě 180°C 90 minut. Poté odklopíme, zkontrolujeme maso a necháme dodělat.
8
Jako přílohu doporučuji rýži. Dá se podávat i ve vydlabaném bochníčku chleba.
9
Tento pokrm se dá jíst i za studena s chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.