Prívarok ze zelených fazolek

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g zelené fazolky mohou být i mražené
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks brambory 2-3
    • 1
      lžička červená paprika mletá
    • 2
      lžíce polohrubá mouka 1-2
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      dl mléko
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžička kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou červenou papriku. Přidáme fazolky zbavené dlouhých vláken nakrájené na cca 2 cm kousky, osolíme. Poté přidáme mléko, aby byly fazolky skoro zalité. Když jsou poloměkké, přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory a dusíme. Podle potřeby podlijeme trochou mléka. Zahustíme mlékem rozmíchaným s polohrubou moukou. Nakonec přidáme kysanou smetanu a ochutíme koprem.

Komentáře k receptu

  • danica
    danica |

    17. 3. 2008 15:03

    robievam to obidvomi spôsobmi, ale neporovnateľne chutnejšie to je, keď sa fazuľka najprv dusí na cibuli. Odkedy mám takýto recept, opačne som fazuľku nerobila.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    1. 11. 2007 12:22

    Dělám to opačně, aby se mouka převařila. Udělám bešamelovou omáčku a pak dám sterilované fazolky, brambory a nakonec smetanu a kopr.