Přírodní vepřové řizky s ovocnou rýží

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Mertin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso
    • 0,1
      l vepřový vývar
    • 1
      lžička hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Ovocná rýže
    • 1
      šálek rýže
    • 1
      lžička olej
    • 2
      šálek voda nebo masový vývar
    • sůl
    • 20
      g rozinky
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky nebo ananasový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Podlijeme masovým vývarem a dusíme přikryté.
2
Když jsou řízky téměř měkké, poprášíme je hladkou moukou, odkryjeme a chvíli smažíme.
3
Příprava ovocné rýže: rýži podusíme se sádlem a hrozinkami do měkka. Osolíme, přidáme mandarinkový nebo ananasový kompot.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Monika Š.
    Monika Š. |

    8. 9. 2008 12:47

    Jednoduché a dobré. Rýži jsem dělala normální. Budu dělat zase :)