Autor:

Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

Střední
Ingredience
Kapří filety
-bez kůže,z cca 3kg kapra
 
Olej 1 lžíce
Máslo 1 lžíce
Česnek 1 stroužek
Tymián
sušený,nebo 3snítky čerstvého
1 špetka
Sůl  
Pepř mletý  
Omáčka:
Bílé víno 200 ml
Bílý vinný ocet 100 ml
Šalotka 1 ks
Žloutek 4 ks
Máslo 100 g
Estragon
čerstvý
1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte celý stroužek česneku. Do rozehřátého tuku vkládejte kapra, posypte ho tymiánem a z obou stran osmahněte. Vyndejte ho na talíř, přikryjte alobalem a nechte v teplé troubě odpočívat.

OMÁČKA: Šalotku oloupejte,pokrájejte nadrobno.Víno s octem a šalotkou svařte až na třetinu původního objemu, ochuťte solí, pepřem a vmíchejte najednou všechny žloutky a velmi pozvolna zahřívejte za stálého míchání na teplotu asi 80 °C - nesmí se vařit, jinak se žloutky srazí! Když začne omáčka houstnout, odstavíme jí a důkladně do ní vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme estragon a už jen do podávání udržujeme teplotu.

Výbornou přílohou je pečená bramborová kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Bagety s grilovaným kuřetem Připravte sobě i dětem lahodné a zdravé sendviče Články z

Komentáře k receptu: Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

Komentáře

  1. Kateřina Frantová   15.11.2016 | 6:49 | reagovat |

    Vynikající recept. S omáčkou jsem si poradila raději nad parní lázní, protože jsem se bála, že neodhadnu tu správnou teplotu. Kombinace ryba + omáčka to byla dokonalost sama.

  2. jana.huml   18.11.2011 | 11:29 | reagovat |

    Jednoduchá příprava.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web