Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kapří filety -bez kůže,z cca 3kg kapra
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka tymián sušený,nebo 3snítky čerstvého
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka:
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 1
      ks šalotka
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce estragon čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte celý stroužek česneku. Do rozehřátého tuku vkládejte kapra, posypte ho tymiánem a z obou stran osmahněte. Vyndejte ho na talíř, přikryjte alobalem a nechte v teplé troubě odpočívat.
2
**OMÁČKA:** Šalotku oloupejte,pokrájejte nadrobno.Víno s octem a šalotkou svařte až na třetinu původního objemu, ochuťte solí, pepřem a vmíchejte najednou všechny žloutky a velmi pozvolna zahřívejte za stálého míchání na teplotu asi 80 °C - nesmí se vařit, jinak se žloutky srazí! Když začne omáčka houstnout, odstavíme jí a důkladně do ní vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme estragon a už jen do podávání udržujeme teplotu.
3
Výbornou přílohou je pečená bramborová kaše.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Frantová
    Kateřina Frantová |

    15. 11. 2016 06:49

    Vynikající recept. S omáčkou jsem si poradila raději nad parní lázní, protože jsem se bála, že neodhadnu tu správnou teplotu. Kombinace ryba + omáčka to byla dokonalost sama.

  • jana.huml
    jana.huml |

    18. 11. 2011 11:29

    Jednoduchá příprava.