Autor:

Primabalerína

Snadné
Ingredience
Bílek
Sůl 1 špetka
Cukr 150 g
Škrobová moučka 1 lžíce
Ocet 2 lžička
Máslo 1 lžička
Šlehačka 150 ml
Jahody
nebo kiwi, či jiné ovoce na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do dokonale čisté mísy dáme bílky a sůl. Pomalu šleháme, až začnou houstnout, pak šlehání zrychlíme, až vzniklý sníh ztuhne. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, až je sníh pevný i ve špičkách. Kovovou lžící lehce vmícháme škrobovou moučku s octem.

Vymaštěný plech vyložíme pečícím papírem a nakreslíme kruh o průměru asi 18 cm, papír pomažeme rozpuštěným máslem a lehce poprášíme škrobovou moučkou. Sněhovou směs navršíme do nakresleného kruhu, do výšky asi 4-5 cm. Pečeme v mírně rozehřáté troubě (120-140 °C) 1 hodinu a 20 minut.

Vychlazený korpus vyjmeme, odstraníme papír, dáme na servírovací mísu a pokryjeme na povrchu šlehačkou. Zdobíme jahodami a plátky kiwi.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Primabalerína

Komentáře

  1. Jana Tichy   14.04.2005 | 8:34 | reagovat |

    Jenom chci upozornit, že se to bude špatně z toho plechu přendávat. U nás se to peče rovnou na větším plochém talíři, na kterém se to servíruje.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web