Příloha s překvapením

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory
    • 1
      l mléko
    • máslo
    • mražený špenát
    • cibule
    • tuk
    • hladká mouka
    • česnek
    • sůl
    • 6
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem (zasmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem). Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát.
2
Na špenát rozklepeme vejce, mirně posolíme a dáme zapéct. Je moc příjemné, když se pak naservíruje a lidé jsou mile překvapeni, když pod vejcem najdou ještě špenát. K tomu se hodí drůbeží rolka - my to jedli s kuřecími prsíčky, plněnými sýrem a oloupanou pečenou kapií, vše zabalené do plátku anglické slaniny. Fantastické!
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Klára K.
    Klára K. |

    5. 3. 2011 16:19

    Je tam skutočne 1 liter mlieka?

  • Pawlínka
    Pawlínka |

    27. 1. 2008 15:42

    Zní to úúúžasně budu muset vyzkoušet.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    5. 6. 2006 18:46

    Petrusko, pecu to od oka, az je vejce hotove - tak zhruba 10-15 min na 180° v rozpalene troube. Sklenicku namacim do mouky, delaji se pak lepe dulky:-) Nebojte se, podeberete velkou lzici zvanou "lopatku" a pujde to!

  • Petra
    Petra |

    31. 5. 2006 16:09

    Prosím vás a jak dlouho se to asi tak peče, dokud se neudělá to vajíčko?Ta kaše se pak musí hrozně špatně vyndavat né?

  • Jana Literáková
    Jana Literáková |

    11. 4. 2006 19:55

    Musím to vyzkoušet na Velikonoce i s tou krkovicí,chtěla jsem něco nového a díky Vám,paní Nováková, už vím, co to bude.Už se moc těším,jaký sklidím úspěch. :-)

  • Helena
    Helena |

    31. 1. 2006 14:46

    Vypada to velmi dobre.Davam do oblibenych.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 1. 2006 14:15

    Kuchyně je zřejmě vaše království. Nerada vařím a když čtu takový recept, představím si, kolik to obnáší práce a mám po chuti.

  • Aaron Novak
    Aaron Novak |

    26. 1. 2006 15:57

    Je to bramborová kaše, takže vařené:-)

  • Saša Doskočilová
    Saša Doskočilová |

    26. 1. 2006 13:24

    Mám dotaz. Nepochopila jsem jaké ty brambory mají být, jestli syrové, vařené nebo pomačkané jako kaše. Díky

  • monika novotná
    monika novotná |

    23. 1. 2006 11:23

    Paní Airan,Vaše recepty se mi osvědčují,i toto vypadá náramně,zkusím to v neděli i s tou rolkou.S tím špenátem si to usnadním-v Lidlu prodávají mražený špenát se smetanou,který stačí jen rozmrazit-je už zahuštěn a ochucen muškátem,je to pro mě nezvyklá kombinace,ale k bramborové kaši je to super a hlavně šetří čas při složitějším receptu-mám čtyři děti :o) Monika N.