V plechu s vysokým okrajem rozpustíme 1/2 másla, necháme zchládnout. Na máslo poklademe nastrouhaná jablka, vrstvu asi 3 cm vysokou (nebo dle chuti i vyšší), posypeme skořicí. Pak přelijeme piškotovým těstem.
2
Piškot: 4 žloutky třeme s 200 g cukru, postupně přidáváme 8 lžic teplé vody a 200 g mouky s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Upečeme ve vyhřáté troubě (asi 20-25 minut). Necháme zchládnout a překlopíme na druhý plech, aby jablka byla nahoře. Pocukrujeme dle chuti, můžeme zdobit šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|20. 11. 2010 13:01
Dámy,plech vyložím nejprve alobalem a až poté dávám jablka - strouhaná. Po překlopení koláče polévám jablka ještě čokoládou. Je to úžasná pochoutka.
Martina S.
|21. 3. 2006 20:10
Což o to, dobré to je, ale měli byste připsat do receptu, že se mají jablka nakrájet na plátky, já je nastrouhala, po vychlazení koláč překlopila - a je z toho kaše matlavá. Jíme to lžičkou z plechu.
Brigita
|9. 3. 2006 20:24
Moc dobré,dávám za 1.
Anonym
|1. 3. 2006 13:01
Neroztečou,po zchládnutí a máslem ztuhnou.Šim
marie krejzarova
|27. 2. 2006 16:29
Neroztečou se jablka,když nemají moučný základ?Ale věřím že je to vynikající.