Autor:

Přesnídávkový řez alá štrůdl

15 minut PT0H15M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Cukr 250 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Mléko 250 ml
Hera 50 g
Přesnídávka jablečná
(jedna sklenička)
190 g
Vejce 2 ks
Jablka
(použijeme velká jablka)
4 ks
Rozinky 100 g
Vlašské ořechy
(nahrubo nasekané)
100 g
Skořice 1 lžička
Prášek do pečiva
Citronová šťáva
(z jednoho citronu)
 
Poleva
Máslo 50 g
Med 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka, která jsme ochutili skořicí a zakápli citronovou šťávou, posekané ořechy a rozinky. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 40 minut, při 150 °C. Po upečení ho potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali před rozpuštěním 2 lžíce medu. Necháme vsáknout a podáváme. Už není potřeba cukrovat. Když je doma šlehačka, tak na porci nastříknu kopeček, aby to bylo ještě kaloričtější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Paris-Brest Odpalované těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Přesnídávkový řez alá štrůdl

Komentáře

  1. Gábina Houšková   15.01.2007 | 8:49 | reagovat | závadný

    řezy mi chutnaly, dala jsem tam zavařovaná jablka a mandle. Bohužel se mi to srazilo, ale na chuti to neubralo, dávám 1

  2. Lucka   14.01.2007 | 19:57 | reagovat | závadný

    myslela jsem si, že to bude dobrota..ale je to nic moc..řez je až moc vlhký..do oblíbených si ho nepřidám..

  3. Maruš   12.01.2007 | 11:39 | reagovat | závadný

    Mám doma dělanou jablečnou přesnídávku,taky steril.jablka,spíš takové menší kostičky,tak už vím,kam s tím :-))

  4. englicka marketa   10.01.2007 | 15:12 | reagovat | závadný

    ano,ano,vytáhnem z trouby a hned ji potřeme a necháme to máslíčko vsáknout :o)

  5. Adéla Najmanová   10.01.2007 | 14:38 | reagovat | závadný

    Hmmm... To vypadá moc pěkně! Máslo s medem natíráte na horkou buchtu?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web