Autor:

Přehnutý jablkový koláč

90 minut PT0H90M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Tuk 250 g
Voda 12 lžíce
Žloutek 2 ks
Vejce 1 ks
Cukr krystal  
Mleté mandle  
Náplň
Jablka  
Vanilkový pudink 1 balení
Rozinky  
Skořice  
Mleté mandle  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu odležet a připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme s ostatními přísadami. Na vál dáme pečící papír ve velikosti plechu.

Těsto rozdělíme na polovinu, aby byly 2 koláče. Polovinu těsta vyválíme na lehce pomoučněném papíře na vále do tvaru obdélníka, doprostřed dáme jablečnou směs, přehneme strany (NEBALÍME JAKO ZÁVIN!), zmáčkneme, aby jablka při pečení nevytékala, pomažeme vejcem, posypeme krystalovým cukrem a chceme-li též ořechy nebo mandlemi.

S papírem přesuneme na suchý plech a pečeme při 180 °C do zlatova. Koláč z druhé poloviny těsta utvoříme stejným způsobem. Po upečení necháme vychladit a až potom krájíme na řezy. Před podáváním můžeme jednotlivé řezy postříkat šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1-
4.76 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 18x)
Reklama
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Přehnutý jablkový koláč

Komentáře

  1. maru hlinková   03.02.2009 | 8:55 | reagovat | závadný

    Velmi jednoducé a rychlé, možná místo slova koláč je lepší použít jiný štrúdl. Moc dobré.

  2. Petra Š.   05.12.2006 | 9:33 | reagovat | závadný

    Paní Vencová byla tak laskavá, že mi mailem poslala podrobný popis "přehýbání", kopíruji pro ostatní, třeba se bude také někomu hodit.Těsto zadělám na vále. Rozdělím na 2 nebo 3 díly, podle toho, jak chci mít koláče velké. Na pečícím papíře vyválím na obdélník, do středu (nebo spíš od středu ke straně) narovnám jablka, volnou polovinu těsta přehnu přes jablka, krátké strany podehnu a dlouhou stranu umačkám, aby jablka nevytékala (může se také trošičku podehnout pod těsto a dobře umačkat). Pak dám i s papírem na plech a pokračuji podle receptu. Může se také udělát plát a druhým plátem přikrýt, kraje umačkat a potřít.... V tomto receptu jde o to, aby se těsto klasicky nerolovalo, aby se zarolované těsto nedostalo mezi jablka, to potom není křehké a špatně se propéká, protože tohle není klasické štrúdlové těsto, spíš koláčové.

  3. Petra Š.   04.12.2006 | 19:26 | reagovat | závadný

    Jablek máme mnoho, koláč bych ráda zkusila. Přečetla jsem recept i komentáře, ale stejně nechápu jak se koláč přehýbá. Těsto se rozválí, náplň se dá doprostřed a pak se přehýbá dovnitř ze všech stran? A to se těsto překrývá? Škoda že tu není fotka, pomohla by.

  4. Hana Lorencová   27.10.2006 | 12:24 | reagovat | závadný

    Zrovna jsem dopekla. S těstem se nádherně pracovalo, koláč je úžasný!

  5. Barbora Polakova   23.06.2006 | 22:07 | reagovat | závadný

    Cesto sa mi dost lepilo,tak som pridala muku.Mam rada sladke kolace tak som pridala cukor do cesta a aj do jablk som dala dost a vysledok? kolac je dobry ale jablkovec mi chuti viac.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web