Pražský salát II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g vepřové maso pečeně
    • 150
      g telecí maso pečeně
    • 100
      g nakládané okurky
    • 80
      g cibule
    • 100
      g jablka čerstvé nebo kompotované
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce ocet
    • 300
      g ochucená majonéza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou a telecí pečeni, oloupaná jablka a cibuli nakrájíme na velmi jemné nudličky a přidáme na nudličky nakrájené a trochu vymačkané okurky. Tuto směs osolíme, opepříme, pokapeme worchestrovou omáčkou, octem a dobře promícháme. Nakonec do salátu lehce vmícháme majonézu.
2
Hotový salát upravíme na skleněnou mísu a ozdobíme. Salát podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm, připravujeme z něj obložené chlebíčky, plníme jím rajčata, papriky, vydlabané špalíčky nakrájené ze salátové okurky.
3
Příloha: bílý chléb, slané tyčinky apod.
4
Z nápojů se hodí pivo nebo bílé víno.
Zařazení: Pokrmy Saláty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.