Pražský moučník

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 0,5
      hrnek voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček čokoládový pudink
    • 0,5
      l mléko
    • 50
      g cukr
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce s cukrem, olejem a vodou šleháme v míse šlehačem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Hmotu rozetřeme na hlubší plech vymazaný tukem. Uvaříme čokoládový pudink dle návodu a opatrně rozetřeme na těsto.
2
Pečeme 20-25 minut na 180 °C. Pak rozmícháme 2 zakysané smetany s vanilinovým cukrem a 2 lžícemi krystalu. Po vyjmutí z trouby přelijeme ještě horký moučník smetanou a dáme ho vychladit.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Olizka
    Olizka |

    18. 9. 2011 16:02

    je to opravdu vyborne... u nas zmizi behem chvile :)

  • ronny,martinka,majlinka a denysek
    ronny,martinka,majlinka a denysek |

    12. 1. 2011 15:54

    Perfektnacky,kozansky...martina mlaskala vic nez denysek...

  • Michaela Gruberova
    Michaela Gruberova |

    15. 9. 2009 11:53

    Je to velice dobré.Všichni se po ní můžeme utlouct :-)))

  • Zdenka Rejnková
    Zdenka Rejnková |

    31. 10. 2005 14:53

    Je to velice dobrý moučník, druhý den je ještě lepší. Jen jsem ho navrch posypala kokosem.