Pražský dort

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 16
      ks žloutek
    • 400
      g čokoláda
    • 350
      g mandle + 350g cukru - směs
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g vaječný koňak
    • 16
      ks bílek
    • 500
      g cukr
    • 5
      balíček vanilkový cukr
    • 6
      ks pomerančová kůra z chemicky neošetřených
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g lískové oříšky
    • 100
      g rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky a mandlovou směs utřeme do pěny, přidáme máslo a rozemletou čokoládu s oříšky. Poté přidáme pomerančovou kůru nastrouhanou nahrubo a smíchanou s vaječným koňakem, tuhým sněhem ušlehaným z bílků a vanilkovým cukrem. Mouku s kypřícím práškem prosijeme a přidáme k ostatnímu. Hmotu nalijeme do dortové formy a povrch posypeme rozinkami. Pečeme při 160 °C zhruba 40 minut.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    3. 8. 2015 04:50

    Mate pravdu, vzdyt to je tak kolem 3kg ingredienci.

  • Gábina H
    Gábina H |

    31. 5. 2007 10:21

    To je dávka jak na 4-patrový dort. Nedovedu si představit tohlé péct v jedné dortové formě