Autor:

Pražské brusle

Střední
Těsto
Máslo 100 g
Moučkový cukr 160 g
Polohrubá mouka 500 g
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko
pokud je potřeba
2 lžíce
Krém
Mléko 1 l
Cukr 100 g
Máslo 250 g
Vanilkový pudink 2 balíček
Hnědý rum 4 lžíce
Hrubá mouka 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Ze surovin uděláme těsto, které necháme zabalené v potravinové fólii chvilku odpočinout v lednici. Vyválíme 2 stejné placky, které upečeme na 180 °C asi 15 minut. V hrnci uvaříme všechny suroviny na krém a ještě vřelé!!! (jinak se krém nespojí s těstem) nalejeme na spodní placku, druhou přiložíme. Vrchní placku polejeme citronovou polevou (cukr moučka, citronová šťáva). Necháme zaležet do druhého dne a krájíme na obdélníčky.

Doporučujeme péct placky na pečícím papíru. Velice lehký a osvěžující moučník.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Pražské brusle

Komentáře

  1. Jana Peková   23.09.2007 | 19:10 | reagovat | závadný

    Znám a peču často,protože je to výborný moučník -1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web