Autor:

Pražské brusle

Střední
Těsto
Máslo 100 g
Moučkový cukr 160 g
Polohrubá mouka 500 g
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko
pokud je potřeba
2 lžíce
Krém
Mléko 1 l
Cukr 100 g
Máslo 250 g
Vanilkový pudink 2 balíček
Hnědý rum 4 lžíce
Hrubá mouka 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Ze surovin uděláme těsto, které necháme zabalené v potravinové fólii chvilku odpočinout v lednici. Vyválíme 2 stejné placky, které upečeme na 180 °C asi 15 minut. V hrnci uvaříme všechny suroviny na krém a ještě vřelé!!! (jinak se krém nespojí s těstem) nalejeme na spodní placku, druhou přiložíme. Vrchní placku polejeme citronovou polevou (cukr moučka, citronová šťáva). Necháme zaležet do druhého dne a krájíme na obdélníčky.

Doporučujeme péct placky na pečícím papíru. Velice lehký a osvěžující moučník.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Pusinky s červeným rybízem Dezerty pro mlsné jazýčky Články z

Komentáře k receptu: Pražské brusle

Komentáře

  1. Jana Peková   23.09.2007 | 19:10 | reagovat |

    Znám a peču často,protože je to výborný moučník -1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web