Praženka II.

Snadné
Ingredience
Tuk
kousek másla a sádla
2 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Kmín 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Masox 1 kostka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na sádle s máslem uděláme světlou jíšku (nepřipálit). Do jíšky postupně přimícháváme studenou vodu a přidáme kmín. Dáme Masox a necháme provařit, aby se ztratila chuť mouky. Ve skleničce si rozkedláme vajíčko/ka. Podle toho, jaké kousky ho chceme mít v polévce. Když velmi ztracené - přidáme trochu vody. Postupně pomalu vlijeme do polévky. Dosolíme (opepříme).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Praženka II.

Komentáře

  1. Krista Romanová   09.01.2008 | 17:33 | reagovat |

    Téhle polévce říkám šišvorcová je to jednoduchá verze. Přidáním surovina vznikne hrášková, mrkvová, pórková atd. ale vždy přidávám jen jeden druh zeleniny. Jednoduché, dobré.

  2. Ivana Přikrylová   15.11.2006 | 19:53 | reagovat |

    Tak tuhle polévku mi dělala moje babička a říkala jí Kmínová polévka. Je opravdu moc dobrá a přitom jednoduchá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web