Autor:

Pravý turecký med

Snadné
Ingredience
Bílek 7 ks
Cukr krupice 420 g
Med 1 l
Ořechy
jádra - různá
240 g
Dortové oplatky 4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Z bílků a cukru ušleháme velmi pevný sníh. Ve vodní lázni zahřejeme včelí med a za stálého míchání k němu přidáváme sníh z bílků, až se vše dobře spojí a nelepí se na nádobku. Nakonec přisypeme sekané ořechy a mícháme do zchladnutí. Hmotu natřeme na oplatku a druhou oplatkou přiklopíme a necháme usušit. Krájíme na úhledné tvary.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Pravý turecký med

Komentáře

  1. Petra Albrechtová   07.05.2005 | 12:06 | reagovat |

    Prosím, nevíte někdo jak se dělá skutečně pravý turecký med? Takový jak se prodává na poutích? Co se seká sekáčkem na maso?

  2. Paní zvědavá   22.12.2004 | 12:49 | reagovat |

    Mluvíte pane Hraf o tureckém medu ?!

  3. Hraf   22.12.2004 | 12:14 | reagovat |

    Zkoušel jsem to, ale netuhne a netuhne. Ani po 48 hod. v chladu se to nedá ukrojit! Asi jsem udělal někde chybu, ale nevím kde. Poradíte?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web