Autor:

Pravý dort Kuglerův

Střední
Ingredience
Vejce 7 ks
Cukr 140 g
Čokoláda 140 g
Mleté mandle
spařené
160 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Nejprve třeme asi 20 min. žloutky s cukrem, pak přidáme mleté mandle a čokoládu (změklou), posléze zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dort pečeme zvolna ve vymaštěné, vysypané formě. Vychladlý polejeme čokoládou. Teprve druhý den jej nahoře bohatě pokryjeme šlehanou, neslazenou smetanou a podáváme. Je dlouho vláčný a vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Reklama
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Pravý dort Kuglerův

Komentáře

  1. Majka Rončáková   29.03.2010 | 8:21 | reagovat |

    Skvělá poleva je v receptu"Čokoládový koláč a la Jamie Olivier", perfektně se krájí.

  2. Lucie Kadera   28.03.2010 | 22:19 | reagovat |

    pekla jsem z tmave cokolady 55% na 180 stupnu presne 30 minut. vubec nespadl a je fantsticky uz dlouho jsem nejedla tak dobry cokoladovy dort. diky za skvely recept!

  3. Martina S.   03.09.2006 | 11:33 | reagovat |

    Vynikající. Sice mi spadl také na poloviční výšku, protože jsem nepostupovala přesně podle receptu, ale na chuti to zřejmě nic nemění. Je výborný.

  4. Barbora Polakova   01.03.2006 | 23:09 | reagovat |

    Alenka,piekla som ho presne na 170C aj som vyskusala spejli a bol upeceny, ono mne vseobecne vsetky dorty ktore nemaju kypr.prasok mi po vybrani z truby splasnu.Nevadi pozajtra ho peciem znova tak dufam,ze tento raz sa podari.

  5. Alena H.   01.03.2006 | 13:56 | reagovat |

    Jak jsem již jednou psala, dort se peče zvolna při cca 170 °C a musíte vyzkoušet špejlí jestli je hotový. Příště se určitě povede.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web