Pravé Chilli con carne II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Annie

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička oregáno
    • 0,5
      lžička chilli
    • pepř mletý
    • sůl
    • olivový olej
    • 2
      plechovka fazole kidney
    • 1
      plechovka rajčata nebo rajčatový protlak
    • 0,5
      lžička koriandrová semínka mleté

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme do zlatova na olivovém oleji a přidáme rozdrobené hovězí maso. Když je maso hotové, přidáme všechno koření, promícháme a přimícháme nakrájená rajčata z konzervy i se šťávou (pokud použijeme protlak, je nutné přidat trochu vody) a nakonec slité fazole. Vše promícháme a necháme asi 5 min. vařit.
2
Do hotové směsi přimícháme uvařenou rýži (cca 2 varné sáčky nebo 1 hrnek ještě neuvařené rýže).
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    17. 3. 2014 17:49

    výborné a rychlé... jen místo rýže (tatík není zrovna fanda) jsem dala čerstvý chleba :-) jediná drobnost (a to asi spíš ke mně než k receptu) - nasypala jsem tam ještě víc chilli než je v receptu a tatínkovi to přišlo málo :D

  • marketa
    marketa |

    1. 8. 2011 19:44

    ja ho varim take takto jen ryzi delam zvlast a potom je jako priloha. Moc dobreee :) mnam

  • Michaela Hlaváčková
    Michaela Hlaváčková |

    8. 10. 2008 22:50

    už ti někdo někdy řekl, že jsi trapnej, Jozefe...?

  • Anonym
    Anonym |

    11. 9. 2007 13:46

    Výborné, doporučuji!

  • Lenka S.
    Lenka S. |

    7. 9. 2007 13:20

    Takhle chytáte za slovo každého pane Jozefe? Jídlo jsem vařila a je moc dobré....vřele doporučuji

  • Anna Kolocová
    Anna Kolocová |

    5. 9. 2007 18:46

    Samozřejmě, že to vím. Toto je ale recept přímo z Kolumbie (sice to není Mexiko, odkud toto jídlo pochází, ale tamější kuchyně je vlastně stejná) od rodilého Kolumbijce...

  • Anna Kolocová
    Anna Kolocová |

    5. 9. 2007 18:45

    Samozřejmě, že to vím. Toto je ale recept přímo z Kolumbie (sice to není Mexiko, odkud toto jídlo pochází, ale tamější kuchyně je vlastně stejná) od rodilého Kolumbijce...

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    1. 9. 2007 12:34

    Predpokladám, ze viete, ze ziaden recept neexistuje ako pravý, pretoze v kazdej domácnosti sa varí podobne, ale vzdy trochu inác. Takze Vase Chili je Vase, ale nie "pravé".