Pravá domácí pizza

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • droždí 1/2 ks
    • mléko
    • 1
      špetka sůl
  • Kečupová omáčka
    • kečup - jemný
    • rajský protlak
    • oregáno
    • bazalka
    • sůl
  • Další přísady
    • cherry rajčátka Nebo rajčata z konzervy (loupaná)
    • 300
      g šunka
    • 100
      g vysočina
    • sýr niva
    • pórek Mražený
    • smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem vymazaný a vysypaný plech těsto rozválíme a potřeme trochou olivového oleje. Na těsto rozetřeme kečupovou omáčku a poklademe malé kousky rajčátek.
2
Dále pokládáme kousky nakrájené šunky (nejlépe na širší nudličky, né celé plátky!) a místy kolečka salámu vysočina. Poté rozvrstvuji nivu a opravdu nešetřím. Na celou pizzu přidám mražený pórek a mohu ještě trochu posypat kořením na pizzu.
3
Poté to dám péct. Peču na tolik stupňů aby se mi pizza nepřipalovala. Však to znáte, 5 - 10 minut před vyndáním, pizzu celou poliji smetanou. Pizza má poté jemnější a vynikající chuť. Nikdy nemám stanovené pevné množství ingrediencí, šunky, salámu, nivy a pórku si přidejte jak kdo má rád.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    15. 11. 2015 21:27

    takovej hnus sem snad nikdy neměla ps.všichni co ste sem psali ste hnsní kreténi a debilové

  • Tereza Turková
    Tereza Turková |

    4. 9. 2009 18:29

    Opraveno, v pondělí ještě smažeme diskuzi ať není zmatek. hezký víkend všem

  • Petra Mašková
    Petra Mašková |

    4. 9. 2009 16:52

    Omlouvám se tedy za použití slova -zmrzlý- pórek. Samozřejmě jsem měla na mysli pórek z mrazáku. Mám ho sklizený ze zahrádky. Slovo opravím, jen co to bude možné. Jednou jsem to dělala s čerstvím pórkem a podle mě je lepší mražený (ze zahrádky). Ale jak jsem řekla, jak kdo má rád :)

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    3. 9. 2009 11:21

    Já myslím že má pravdu jak mirka tak i Simča - prostě tak jako Simča ho zmrazím a použiju, a Petra asi jen použila jiná slova, ale jde o totéž :-D Navíc, pro Di - zmrazený porek, pokud ho mám na zahradě se vyrovná čerstvému a navíc ten v zimě z obchodů ---no ten mi moc nechutná

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    3. 9. 2009 10:27

    No nevím..... "zmrzlý" pórek je něco, co jsem zapoměla na zahradě a ono to zmrzlo. "Mražený" pórek je ten, který jsem sklidila, vyčistila, nakrájela, blanšírovala a zamrazila.... A to je přece rozdíl.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    3. 9. 2009 10:25

    A proč ne zmrzlý? Jestli má Petra zahradu, tak určitě má pórek do zásoby sklizený do mrazáku. Já ho mám taky, a podle potřeby přidávám do přípravy různých pokrmů zmrazený, kdyby se nechal před upotřebením rozmrazit tak nebude dobrý.

  • Di -
    Di - |

    2. 9. 2009 19:36

    Zmrzlý pórek? A proč ne čerstvý, vždyť je v obchodech dostupný téměř celý rok! Zmrzlý je hrozný!