Autor:

Pravá domácí pizza

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Droždí
1/2 ks
 
Mléko  
Sůl 1 špetka
Kečupová omáčka
Kečup - jemný  
Rajský protlak  
Oregáno  
Bazalka  
Sůl  
Další přísady
Cherry rajčátka
Nebo rajčata z konzervy (loupaná)
 
Šunka 300 g
Vysočina 100 g
Sýr Niva  
Pórek
Mražený
 
Smetana  

Postup přípravy:

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem vymazaný a vysypaný plech těsto rozválíme a potřeme trochou olivového oleje. Na těsto rozetřeme kečupovou omáčku a poklademe malé kousky rajčátek.

Dále pokládáme kousky nakrájené šunky (nejlépe na širší nudličky, né celé plátky!) a místy kolečka salámu vysočina. Poté rozvrstvuji nivu a opravdu nešetřím. Na celou pizzu přidám mražený pórek a mohu ještě trochu posypat kořením na pizzu.

Poté to dám péct. Peču na tolik stupňů aby se mi pizza nepřipalovala. Však to znáte, 5 - 10 minut před vyndáním, pizzu celou poliji smetanou. Pizza má poté jemnější a vynikající chuť. Nikdy nemám stanovené pevné množství ingrediencí, šunky, salámu, nivy a pórku si přidejte jak kdo má rád.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)

Komentáře k receptu: Pravá domácí pizza

Komentáře

  1. Tereza Turková   04.09.2009 | 18:29 | reagovat | závadný

    Opraveno, v pondělí ještě smažeme diskuzi ať není zmatek. hezký víkend všem

  2. Petra Mašková   04.09.2009 | 16:52 | reagovat | závadný

    Omlouvám se tedy za použití slova -zmrzlý- pórek. Samozřejmě jsem měla na mysli pórek z mrazáku. Mám ho sklizený ze zahrádky. Slovo opravím, jen co to bude možné. Jednou jsem to dělala s čerstvím pórkem a podle mě je lepší mražený (ze zahrádky). Ale jak jsem řekla, jak kdo má rád :)

  3. ladislava staffenová   03.09.2009 | 11:21 | reagovat | závadný

    Já myslím že má pravdu jak mirka tak i Simča - prostě tak jako Simča ho zmrazím a použiju, a Petra asi jen použila jiná slova, ale jde o totéž :-D Navíc, pro Di - zmrazený porek, pokud ho mám na zahradě se vyrovná čerstvému a navíc ten v zimě z obchodů ---no ten mi moc nechutná

  4. Simča Sládková   03.09.2009 | 10:27 | reagovat | závadný

    No nevím..... "zmrzlý" pórek je něco, co jsem zapoměla na zahradě a ono to zmrzlo. "Mražený" pórek je ten, který jsem sklidila, vyčistila, nakrájela, blanšírovala a zamrazila.... A to je přece rozdíl.

  5. Miroslava Severová   03.09.2009 | 10:25 | reagovat | závadný

    A proč ne zmrzlý? Jestli má Petra zahradu, tak určitě má pórek do zásoby sklizený do mrazáku. Já ho mám taky, a podle potřeby přidávám do přípravy různých pokrmů zmrazený, kdyby se nechal před upotřebením rozmrazit tak nebude dobrý.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web