Povidlový závin

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 120
      g máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • mouka
    • 250
      ml voda
    • 1
      lžíce olej na potření plechu
  • Náplň
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      g nasekané ořechy
    • 500
      g švestková povidla
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin připravíme těsto, plát po rozválení potřeme rozpuštěným máslem, potřeme jej povidly, posypeme ořechy, zavineme. Na vymazaném plechu pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, po vychladnutí potřeme polevou - cukr a vodu vymícháme dohladka.
Zařazení: Moučníky Záviny

Komentáře k receptu

  • Sora
    Sora |

    7. 8. 2007 19:31

    Tez jsem zkusila, ale pridala jsem do mouky trochu prasku do peciva, byl vynikajici. Priste zkusim dat pulku sacku suseneho drozdi. Ale potom musite nechat zavin chvili na plechu vyynout, jinak vam muze prasknout. Jinak, testo je fajn a rychle.Jen to chce nejake kypridlo.

  • barča
    barča |

    6. 8. 2007 17:25

    Upečeno, ochutnáno. Hodnotím celkem kladně, jen bych doporučila vyválet hodně do tenka, protože ve větší vrstvě je těsto dost tuhé. Těsto jsem malinko osladila.Hodnotím asi za 2.