Autor:

Povidlový perník bez vajec

Snadné
Ingredience
Cukr krupice
150-200
200 g
Povidla 200 g
Kakao 1 lžíce
Polohrubá mouka 1/2 kg
Sůl 1 špetka
Smetana ke šlehání 1/4 l
Prášek do pečiva 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Všechny suroviny smícháme, pokud je hmota hustá, přidáme smetanu nebo trochu mléka.
Můžeme přidat rozinky, ořechy, kandované ovoce.
Směs nalejeme do vymazaných a strouhankou vysypaných dvou forem srnčího hřbetu.
Pečeme při 175 °C asi 1/2 hodiny. (Zkusíme špejlí).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Povidlový perník bez vajec

Komentáře

  1. Helena K.   07.01.2008 | 19:43 | reagovat |

    U nás moc nejdou perníkové příchutě,takže dávám jen obyčejný prášek.Když dáte1 perníkový a půl obyčejného,určitě nic nezkazíte.Doma tomu říkáme perník,tak jsem to tak nechala,snad to není moc zavádějící.

  2. Anna R   06.01.2008 | 18:32 | reagovat |

    Helenko, ten prášek do pečiva je samotný nebo máte na mysli kypřící prášek do perníku. Chtěla bych Váš recept vyzkoušet,ale zdá se mi, jestli to bez perníkového koření bude vůbec perník.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web