Povidlové koláčky s tvrdým tvarohem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 200
      g tvrdý tvaroh
    • 160
      g švestková povidla
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření
    • moučkový cukr dle chuti a sladkosti povidel (není nutné)
    • skořice - mletá dle chuti, není nutné
    • hladká mouka na podsypání těsta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto si rozválíme na pomoučněném vále na slabý plát, který rovnoměrně potřeme směsí, kterou jsme připravili z vajec, nastrouhaného(nadrobeného) tvarohu, povidel, cukru a skořice. Při stáčení těsta do ruličky potíráme stranu bez povidlového nátěru vejcem. Hotovou ruličku pokrájíme na centimetrové plátky, nejlépe nití, tak je to nejsnažší a náplň nebude vytékat, jako kdybychom tlačili na těsto nožem. Připravené koláčky přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
2
***Nejvhodnější jsou tuhá domácí povidla. Pokud máme kupovaná(ty jsou spíš jako marmeláda) doporučuji zahustit povidlovou směs strouhaným perníkem, aby nám náplň při pečení nevytékala.

Komentáře k receptu

  • jana
    jana |

    2. 2. 2012 14:18

    tyto koolačkiy jsem vyzkoušela a byly velmi vyborne dik za inspiraci ;-) :-))